top of page

Fujifilm X-H1 Ön İnceleme


Merhaba, bu tip ön inceleme yazılarını sadece ürünler hakkında fikirlerimi dile getirmek için yazıyorum. Bir başka deyişle heyecanımı paylaşıyorum. Fujifilm geçtiğimiz günlerde aynasız makine serisinin en yenisi olan X-H1 modelini duyurdu. İlk duyduğumda orta format bir makine olduğunu sandım. Ama neyseki değilmiş çünkü orta format makine fiyatları her ne kadar rakip full frame serilere yakın olsa da hala yüksek. Fujifilm aynasız makine sektöründe Sony ile piyasanın en iyi makinelerini üretmeye devam ediyor. Tabi fiyat olarak da Sony’den hesaplı ürünleri olduğu için benim de ilgimi çekiyor. Kalite yönüyle bakacak olursak renk ve keskinlik gibi bir sorunu da yok hatta renk konusunda en iyilerinden birisi.


Makinenin incelemesine geçecek olursak tasarım olarak biraz daha orta format makinesi olan GFX 50S modeline benziyor. Hatta orta format sanmamın nedeni de bu olsa gerek. Üst kısmına bu seride ilk kez kullanılan bir bilgi ekranı konmuş. Sensörü X-T2 ile aynı olan X-Trans CMOS III. Fujifilm X-T2 ile yakaladığı başarıyı bir üst seviyeye bu yeni seriyle çıkarmış. Neredeyse eksiksiz bir makine üretmiş.

Çok ilgi çekici yenilikleri mevcut. Özellikle sensör ile görüntü sabitlemesi dikkat çekiyor. 4K video konusundaki yetenekler de arttırılmış ve komple bir makine sunulmuş bize.

Hatta video konusunda ışık titremeleri sorununa dahi çözüm geliştirmişler. (Flicker Reduction)

Birlikte iki adet de video objektifi tanıtımı (MKX18-55mmT2.9 ve

MKX50-135mmT2.9) yapmış olması zaten video konusunda ne kadar iddialı olduğunuz gösteriyor.

Video artık günümüzde oldukça önemli çünkü yeni bir akım olan düğün hikayeleri için bize oldukça büyük yararlar sağlıyor. Kırşehir'de de talebinin giderek arttığını göz önüne alacak olursak bu makine bizim biçilmiş kaftan diyebilirim.

Kasası yine magnezyum alaşımlı olan makine aynı zamanda suya ve toza dayanıklılığı arttırılarak serinin en dayanıklısı konumunda.

Üst kısmına X serisinde ilk defa kullanılan bir bilgi ekranı da konmuş. Bu da ISO, enstantene, diyafram gibi en çok kullandığımız ayarların kolayca gözden geçirilmesini sağlıyor.

Ekranının 3 yönde hareket ettirilebilir olması da kolaylık sağlıyor. Tabi yine de vizördeki kapasite X-T2'den daha iddialı olduğu için kullanması daha keyif verecektir.


Benim bu makine ile ilgili ilk dikkatimi çeken şeyler bunlardı. Tabi ilerleyen günlerde Hüseyin Taşkın, Faruk Akbaş gibi değerli fotoğrafçıların yorumlarını da merakla bekliyorum.

Bunların dışında Fujifilm X-H1 ile ilgili özellikler şöyle sıralanmış.

  • 24 MP X-Trans CMOS III sensör

  • Yeni -Gövde üzerinde resim sabitleme (IBIS)

  • Yeni - Kuştüyü Deklanşör (Türkçesi bu olmalı :)

  • Yeni - Eterna Film Simülasyonu

  • Yeni - Işık titreşimi engelleme (Flickering Reduction)

  • 3 inch 3 yönde hareketli dokunmatik ekran

  • 4K video ve ağır çekim de yapabilen 1080p video (Full HD 120fps)

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ediyorum.


267 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page